Γονιδιακός Έλεγχος

Η δική σου διατροφή ακριβείας!
Είμαστε μοναδικοί!

Το ίδιο πρέπει να είναι και το διατροφικό μας πλάνο
Ένα κοινό πλάνο διατροφής δεν ταιριάζει σε όλους μας. Η Εξατομικευμένη Διατροφή που παρέχεται μέσω των ειδικά σχεδιασμένων συμβουλών βασίζονται
στις προσωπικές πληροφορίες γονότυπου, φαινότυπου και τρόπου ζωής σου και στοχεύουν σε αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς για βέλτιστη υγεία.

Γονίδια
Η γενετική ανάλυση εντοπίζει τις διαφορετικές εκδοχές του DNA μας, δηλαδή τους συγκεκριμένους γενετικούς πολυμορφισμούς
που διαφοροποιούν την ανταπόκρισή μας στη διατροφή. Τα γονίδιά μας δεν αλλάζουν, επομένως η γενετική ανάλυση πραγματοποιείται
με τη λήψη δείγματος σιέλου μια φορά στη ζωή μας.
H Διατροφογονιδιωματική (Διατροφογενετική & Διατροφογενομική) εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ γονιδίων και διατροφής σε σχέση με την υγεία.

Εξατομικευμένη Διατροφή ή Διατροφή Ακριβείας (Personalised / Precision Nutrition – PN) ορίζεται ως το σύνολο των ειδικά σχεδιασμένων συμβουλών διατροφής που βασίζονται στις προσωπικές πληροφορίες γονότυπου, φαινότυπου και τρόπου ζωής του ατόμου και στοχεύουν σε αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς για καλύτερη υγεία.

Το iDNA Test μας βοηθάει να χάσουμε και να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα το βάρος μας, να προλάβουμε πιθανές ανεπάρκειες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, αλλά και να αναγνωρίσουμε πιθανές τροφικές ευαισθησίες.

Θα γνωρίσουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας σε μακροθρεπτικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά) και μικροθρεπτικά (βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) συστατικά, σύμφωνα με τα γονίδιά μας, και θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε βέλτιστα επίπεδα ενέργειας μέσα στην ημέρα.
Θα μάθουμε ποια θρεπτικά συστατικά δεν απορροφά ικανοποιητικά ο οργανισμός μας εξαιτίας των γονιδίων μας και θα αποφύγουμε τυχόν ανεπάρκειες.
Θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας μέσα από έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως αυτός ορίζεται από τα γονίδιά μας.

NutriGenetix – iDNA Genomics

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

Άτομα που ακολούθησαν διατροφή με βάση το DNA τους μείωσαν την πρόσληψη λιπαρών κατά 6%, βελτίωσαν τη συνολική
ποιότητα της διατροφής τους κατά 15% και διατήρησαν τις αλλαγές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άτομα
που έλαβαν γενικές συμβουλές διατροφής.

Επιστημονικό άρθρο:(de Luis et al., 2015)

ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Άτομα που φέρουν το T αλληλόμορφο του πολυμορφισμού rs7903146 έχουν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου (κεντρικού τύπου παχυσαρκία, ινσουλινοαντίσταση, υπέρταση) όταν καταναλώνουν φυσιολογικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών (10% των ημερήσιων θερμίδων) στη διατροφή τους.

Επιστημονικό άρθρο: (Bodhini et al., 2017)

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

Άτομα που φέρουν το αλληλόμορφο Τ του πολυμορφισμού rs1801133, έχουν κατά 60% μειωμένη απορροφησιμότητα φολικού οξέος και κατά 20% χαμηλότερα επίπεδα φολικού στο αίμα.

Επιστημονικό άρθρο: (Vidmar Golja et al., 2020)

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Άτομα που φέρουν το αλληλόμορφο G του πολυμορφισμού rs4253778 έχουν 65% μεγαλύτερες πιθανότητες για υψηλές επιδόσεις σε αθλήματα αντοχής.

Επιστημονικό άρθρο: (Petr et al., 2019)

Open chat
Καλησπέρα σας ! Πως μπορώ να βοηθήσω?